ICT bureau Unicorn Systems opent kantoor in Arnhem

19 september 2014 Consultancy.nl

De Tsjechische ICT dienstverlener Unicorn Systems heeft een branche in Arnhem geopend. Met de nieuwe vestiging, zijn eerste in Westelijk Europa, wil het bedrijf toegang krijgen tot de Nederlandse en West Europese markt.

Unicorn, opgericht in 1990 door de Tsjech Vadimír Kovář, levert een breed scala aan ICT consultancy, ontwikkeling en managed services diensten. Binnen enkele jaren groeide het bedrijf uit tot een van de toonaangevende dienstverleners van het land en in 2005 opende het zijn eerste internationale vestiging, in het Verenigd Koninkrijk. Voor de komende jaren heeft het bedrijf verdere internationaliseringplannen aangekondigd, waaronder in Nederland, met het Arnhemse kantoor als gevolg.

Unicorn Systems

Unicorn Systems realiseert in Nederland enkele omvangrijke IT-projecten met name in de energiesector. Tot hun grootste klanten behoren de energiebedrijven TenneT, BritNed en APX-ENDEX. Naast de energiesector en nutsbedrijven is Unicorn Systems van plan zich via het filiaal in Nederland ook te richten op de realisatie van IT-projecten voor banken en verzekeringsmaatschappijen.

Naast het ondersteunen van Nederlandse klanten zal de nieuwe vestiging ook de West Europese markt bedienen. “Nederland biedt dankzij de geografische positie ideale mogelijkheden zo dicht mogelijk bij onze cliënten in West-Europa te zijn en onmiddellijk te kunnen reageren op hun behoeften,” zegt Jan Konrád – International Services Director van Unicorn Systems. Konrád verwacht dat de Nederlandse branche van Unicorn Systems zich geleidelijk zal uitbreiden naar 30 seniore ICT-specialisten.

Nieuws

Meer nieuws over