Alex Deane versterkt Public Affairs tak FTI Consulting

12 september 2014 Consultancy.nl

FTI, een wereldwijd adviesbureau dat zich richt op business consulting en financial advisory, heeft Alex Deane benoemd tot Managing Director in zijn Public Affairs praktijk van het Strategic Communications segment. Deane is afkomstig van public relations bureau Weber Shandwick.

FTI Consulting heeft de benoeming van Alex Deane als Managing Director aangekondigd binnen zijn Strategic Communications segment. Deane zal toetreden tot de Public Affairs praktijk met meer dan 10 jaar ervaring in de advocatuur, en zal zich vestigen in Londen, UK. Bij het adviesbureau zal Deane het Public Affairs aanbod in Londen gaan uitbouwen. John Waples, Head of Strategic Communications in de UK: “We zijn verheugd om Alex te verwelkomen. Als een Westminster veteraan met een bewezen track record van succes is hij de juiste persoon om de Public Affaris praktijk in Londen verder te laten groeien.”

“Ik ben erg verheugd mijn carrière, en het FTI Consulting Public Affairs aanbod, naar een niveau hoger te tillen”, zegt Deane op zijn benoeming. Naast zijn werk bij FTI Consulting zal hij blijven fungeren als een gekozen Common Councilman in de City of London Corporation, een rol die hij in 2011 op zich nam.

Alex Deane - FTI Consulting

Voordat hij zich bij FTI Consulting voegde, werkte Deane als Head of Public Affairs bij het wereldwijde public relations bureau Weber Shandwick. Gedurende deze periode werkte hij met vele high profile individuen en bedrijven. Voordat hij bij Weber Shandwick kwam te werken in 2011, bekleedde hij diverse functies. Tussen 2009 en 2011 was hij Director van Bell Pottinger Group, een full-service communicatiebedrijf, en was hij de oprichter van Big Brother Watch, een prominente campagneorganisatie voor burgerlijke vrijheden. Van 2005 tot 2009 was hij advocaat en daarvoor, tussen 2004 en 2005, diende hij eerst als Chief of Staff van Tim Collins en vervolgens als de Chief of Staff van David Cameron.

Deane behaalde een bachelor in Engels aan de Cambridge University, en een master in International Studies/International Relations aan de Griffith University. Daarnaast behaalde hij een graduate diploma in Rechten aan de City University in Londen.

Nieuws

Meer nieuws over