Drie adviesbureaus begeleiden KPN - Argeweb deal

02 september 2014 Consultancy.nl

KPN heeft hostingbedrijf Argeweb overgenomen als onderdeel van zijn groeistrategie op het vlak van hosting en cloud. Consultancybureau KPMG en advocatenkantoren DLA Piper en Lexence begeleidden de overname. Financiële details over de deal zijn niet vrijgegeven.

Het in Maassluis gevestigde Argeweb is een leverancier van telecom-, internet- of bedrijfsnetwerk (gerelateerde) diensten en/of producten. Klanten kunnen hun domein registreren via de provider, er kan gebruik gemaakt worden van online opslagdiensten en het bedrijf maakt shared hosting en exchange mogelijk. Het is een van de grootste hostingsbedrijven van Nederland. Naar eigen zeggen zou Argeweb 190.000 domeinnamen hosten.

Drie adviesbureaus begeleiden KPN - Argeweb deal.jpg

Hosting en cloud

KPN ambieert in de zakelijke markt voor cloud en hosting te groeien. De overname van een van de grotere hostingbedrijven van Nederland brengt deze ambitie een stapje dichterbij. Door een 100% belang te nemen in Argeweb vergroot KPN zijn marktpositie en bereik binnen de opkomende markt.

Daarnaast gaat KPN samenwerken met het zusterbedrijf van Argeweb: Amsio. Hierdoor krijgt KPN beschikking over Microsoft Azure Pack, een verzameling technologieën die een selfserviceportal bieden voor het beheer van diensten zoals websites en een beheerdersportal voor het beheren van onder meer resource-clouds en schaalbare webhosting. Argeweb zal onder zijn eigen naam blijven opereren. Financiële details over de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Dealmakers

Koper KPN werd bij de deal voor juridisch advies bijgestaan door advocatenkantoor DLA Piper. De due diligence werd verzorgd door KPMG Transaction Services. Verkoper Argeweb werd juridisch bijgestaan door advocatenkantoor Lexence, en KPMG Corporate Finance nam de financial advisory dienstverlening voor zijn rekening.