David Johnson CFO van adviesbureau FTI Consulting

22 augustus 2014 Consultancy.nl

FTI Consulting, een wereldwijd adviesbureau dat zich richt op business consultancy en financieel advies, heeft David Johnson tot zijn Chief Financial Officer benoemd. Johnson komt bij Athene Holding vandaan, waar hij tevens CFO was.

“David is een getalenteerde financial executive met brede capaciteiten en ervaring. Hij is strategisch, analytisch en heeft een heel open, collaboratieve aanpak richting het management. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken,” zegt Steven Gunby, President en CEO bij FTI Consulting.

Voordat Johnson zich bij FTI Consulting voegde was hij de Executive Vice President en CFO bij Athene Holding – een in Bermuda gevestigde uitgever en herverzekeraar van ‘fixed annuities’ – waar hij in 2013 startte. Daarvoor werkte hij als CFO voor de Federal National Mortgage Association (“Fannie Mae”), Hartford Financial Services Group en het voormalige Cendant Corporation.

David M. Johnson - FTI Consulting

Bij FTI Consulting zal Johnson Roger Carlile vervangen, die de CFO van het bedrijf was sinds 2011, en zal hij werken vanuit het hoofdkwartier van de organisatie in Washington. Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle financiële functies en de uitvoering van FTI’s groeistrategie, waarbij hij nauw zal samenwerken met het Executive Committee van de organisatie. “FTI’s platform is uniek, de diepte van zijn professionals’ expertise is indrukwekkend en mijn vorige ervaringen hebben me een diepe waardering gegeven voor de waarde die zij hun klanten bieden,” zei Johnson in een verklaring. “Ik zie ernaar uit om terug te keren naar mijn roots in services en samen te werken met mijn nieuwe collega’s overal ter wereld.”

Andere Executive Officer benoemingen
Bovenop de benoeming van Johnson, heeft FTI Consulting ook twee andere managementbenoemingen bekendgemaakt. Holly Paul is benoemd tot Chief of Human Resources, en Paul Linton, voormalig Senior Partner en Managing Director bij branchegenoot Bosting Consulting Group, is aangesteld als FTI Consulting’s Chief Strategy & Transformation Officer.

Nieuws

Meer nieuws over