KPMG koopt mijnbouwexpert Momentum Partners

20 augustus 2014 Consultancy.nl

De Advisory praktijk van consultancykantoor KPMG heeft zijn mogelijkheden in mijnbouw uitgebreid met de aankoop van Momentum Partners, een in Australië gevestigde branchegenoot met vijf kantoren door het land verspreid.

Momentum Partners is een organisatie gespecialiseerd in strategy- en operational improvement en werd in 2003 opgericht in Perth, Australië. Het bedrijf biedt praktische management consulting diensten en heeft kantoren in Perth, Sydney, Brisbane, Adelaide en Melbourne. Momentum Partners specialiseert zich in de mijnbouwindustrie, en werkt voor bekende klanten zoals BHP Billiton, Rio Tinto, Fortescue Metals Group, Northern Star Resources en Gindalbie Metals.

In lijn met KPMG’s groeiagenda in Australië, besloot het Big4 kantoor om Momentum Partners te kopen. “We streven ernaar onze Advisory aanwezigheid in de mijnbouwsector de komende drie jaar significant te vergroten, waardoor de groeiende vraag ondersteund wordt, terwijl de industrie zich aanpast aan de veranderingen binnen zijn operationele omgeving”, zegt Gary Wingrove, CEO van KPMG Australië.

KPMG Advisory koopt mijnbouwexpert Momentum Partners

Als gevolg van de deal zal het grootste deel van Momentum’s 28 professionals zich bij KPMG’s Australië-team voegen, waarmee het de grootste hub van mijnbouwprofessionals creëert binnen KPMG’s globale netwerk. Momentum Partners’ oprichter en Managing Partner, Carl Adams, zal toetreden tot KPMG als partner en Head of Mining (Australië). “Onze klanten zijn complementair met KPMG, aangezien onze vaardigheden en ervaring in mijnbouw strategy en operations samensmelten met KPMG’s productiviteit en innovatiesterktes. Ons gecombineerde team zal een grotere draagkracht van diensten leveren binnen de levenscyclus van mijnbouwprojecten,” aldus Carl Adams.

Tweede aankoop
De aankoop van Momentum Partners is KPMG’s tweede recente deal in de Australische markt. Onlangs kocht het Karratha, een zakelijke dienstverlener die accountancydiensten levert aan klanten in de mijnbouwindustrie. Agnes Vacca, de partner die verantwoordelijk is voor KPMG’s Private Enterprise praktijk in West-Australië, heeft de leiding gekregen over de Karratha praktijk.

Nieuws

Meer nieuws over