Kevin Engel topman van Grant Thornton Schotland

21 augustus 2014 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor Grant Thornton heeft onlangs Kevin Engel benoemd tot de nieuwe Managing Partner voor zijn Schotse landeorganisatie. Engel is afkomstig van het Grant Thorntons kantoor in Manchester, waar hij de afgelopen zeven jaar de regionale auditpraktijk leidde.

Grant Thornton, wereldwijd één van de top 10 zakelijke dienstverleners, heeft momenteel ongeveer 150 professionals in Schotland, verspreid over kantoren in Glasgow en Edinburgh. De afgelopen jaren werd de Schotse divisie geleid door Andrew Howie, die zich in 2005 bij het bedrijf voegde en afkomstig was van Johnston Carmichael, één van Schotland’s grootste accountancykantoren. Na Howie’s promotie tot Regional Managing Partner van Schotland en Noord-Engeland, besloot Grant Thornton Kevin Engel te benoemen tot de nieuwe Managing Partner.

Kevin Engel - Grant Thornton Scotland

Kevin Engel was voorheen een partner in het Manchester kantoor van het adviesbedrijf. Hij heeft een specifieke focus op de technologiesector, waarbij hij groei ondersteunt van oprichting tot exit / beursgang. Engel is tevens gespecialiseerd in het adviseren van beursgenoteerde bedrijven, voornamelijk op het gebied van compliance met internationale boekhoudnormen, fondsenreglementen en eisen ten aanzien van Corporate Governance. Voor zijn nieuwe rol zal hij permanent naar Edinburgh verhuizen.

“Ik ben verheugd deze rol in Schotland op mij te nemen. We hebben als organisatie, in zowel het Glasgow als Edinburgh kantoor, goed gepresteerd tijdens de recessie en nu gaat het erom daarop voort te borduren,” zegt Engel. “Mijn focus zal liggen op het vergroten van ons bereik in de Schotse markt, we hebben een sterke aanwezigheid en een goed team, de Schotse economie is sterk en dit biedt een geweldige mogelijkheid om te werken met dynamische, ondernemende bedrijven met ambitieuze plannen.”

Nieuws

Meer nieuws over