Adviseurs Obama bij jubileum campagnebureau BKB

19 augustus 2014 Consultancy.nl

BKB viert dit jaar zijn 15-jarige jubileum. In het kader van dit jubileum organiseert het campagnebureau op 12 september een jubileumfeest. Jon Favreau en Mitch Stewart, voormalig adviseurs van de Amerikaanse president Obama, zijn erbij en zullen spreken over hun ervaringen.

BKB is een campagnebureau dat strategische campagnes ontwikkelt voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. In onderzoek, advies, zowel online als offline communicatie, vrije publiciteit en evenementen ligt hun kracht. Onder zijn opdrachtgevers vallen onder meer namen als Achmea, Ben & Jerry’s, een aantal gemeentes, Google NL, de KNVB en Lowlands.

Campagnespeeches
Campagnebureau BKB bestaat dit jaar 15 jaar en dat wordt gevierd. Op 12 september krijgt het uitgenodigde publiek op het Westergasterrein in Amsterdam de mogelijkheid om naar twee sprekers te luisteren, die beide de nodige ervaring hebben met campagnes. Dit zijn speechwriter Jon Favreau en grassroots campaigner Mitch Stewart, die de afgelopen jaren sterk betrokken zijn geweest bij de campagnes van de Amerikaanse president Obama. Zij zullen het hebben over hun ervaringen rond hun werk voor de huidige president. Ook zullen zij voorafgaand aan de lezing een speciale masterclass houden voor in politiek en de maatschappij geïnteresseerde jongeren in de Noorderkerk in Amsterdam, tevens georganiseerd door BKB.

Adviseurs Obama bij jubileum campagnebureau BKB

De sprekers
Jon Favreau was van 2008 tot 2013 de vaste speechwriter van president Obama. Hij was betrokken bij Obama’s voorbereidingen in de aanloop naar Obama’s presidentschap, tijdens Obama’s eerste termijn als president, maar ook bij zijn herverkiezing in 2012. Mitch Stewart stond aan de basis van de grassroots beweging ‘Organizing for America’, die na de verkiezingsoverwinning van president Obama in 2008 werd opgericht. Bij de daaropvolgende verkiezingen, waarin Obama met tegenstander Mitt Romney streed voor het presidentschap, werd de bijbehorende grassroots campagne door Stewart geleid. “Het werk dat Favreau en Stewart voor Obama hebben gedaan is een grote inspiratie voor ons geweest de afgelopen jaren. We zijn er enorm trots op dat zij nu hun ervaringen met ons, maar ook met onze relaties uit het bedrijfsleven, de politiek en maatschappelijke organisaties komen delen,” vertelt Erik van Bruggen, medeoprichter van BKB enthousiast.

BKB lezingen
Het is de zesde lezing die door campagnebureau BKB georganiseerd wordt. Bij eerdere lezingen was de onder meer de Nederlandse filosoof Rob Wijnberg aan het woord. Verder kreeg ook Fanie du Toit, de Zuid-Afrikaanse directeur van het Institute for Justice & Recociliation, het woord en was de Egyptische Esraa Abdel Fattahh, een Facebook activiste, te horen, naast John Podesta - voormalig Chief of Staff - en de Turkse politica Safak Pavey.

Nieuws

Meer nieuws over