KPMG Consulting alumnus Edith Appels CFO van Spar

15 augustus 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Supermarktconcern Spar heeft KPMG Consulting alumnus Edith Appels per 1 oktober benoemd tot de nieuwe directeur Financiën en Operations. Zij volgt hiermee Jaap Tukker op als CFO, die na een dienstverband van 18 jaar bij de supermarkt met pensioen gaat.

Edith Appels
Na het behalen van haar master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen, startte Edith Appels in 1996 als Junior Consultant bij KPMG Consulting. Na twee jaar werd zij aangesteld als Consultant, in de People Solutions Change Management praktijk, een rol die ze nog twee jaar zou vervullen. In 2001 maakte ze de overstap naar Ahold, en werd aangesteld als Consultant Organization & HR Systems.  Na ruim anderhalf jaar, in 2002, groeide Appels binnen Albert Heijn naar de rol van Manager Program Office, waarbij ze strategische- en organisatie ondersteuning gaf aan het bestuur van Albert Heijn en Ahold. In die functie werkte Appels ruim vijf en een half jaar. Vervolgens was Appels binnen Albert Heijn ruim een jaar Business Controller, waarna zij in 2009 aangesteld werd als Senior Manager Merchandise Control, een functie die ze vier jaar zou bekleden. Momenteel is Appels binnen Ahold nog als Senior Director Planning & Design en Retail Transformation werkzaam, maar zal vanaf oktober, na 13 jaar ervaring binnen het detailhandelsconcern, de overstap maken naar supermarktketen Spar.

Spar Supermarkt

Spar
Edith Appels zal supermarktconcern Spar versterken per 1 oktober als nieuwe directeur Financiën en Operations  Zij heeft de afgelopen dertien jaar bij Ahold binnen de diverse – onder meer financiële – functies ruime ervaring opgedaan binnen de supermarktbranche. Appels is verder gespecialiseerd op het gebied van onder meer programma management, change management en business controlling. Naast haar rol als CFO zal Appels de verantwoordelijkheid dragen voor het winkelportfolio en het conditiestelsel van de buurtsuperformules van Spar en een aantal Attent-filialen, welke zij verder zal moderniseren.