Josh White versterkt KPMG Competition Economics tak

28 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Competition Economics Practice van KPMG UK heeft onlangs zijn team versterkt met Josh White. White is afkomstig van Analysis Group en is gevestigd in KPMG’s Canary Wharf kantoor in Londen.

In januari 2011 besloot KPMG om een Competition Economics Practice op te zetten, een unit die zijn klanten voorziet van economisch advies in zowel de private als publieke sector. Onder leiding van Nicola Mazzaratto, voormalig hoofd beleidsanalyse in de UK’s Competition Commission, maakte de praktijk een sterke groei door, naar inmiddels zo’n twintig concurrentie-economen. Recente toevoegingen vormden Maria Maher, die in februari dit jaar bij branchegenoot AlixPartners vandaan kwam, en Claudio Calcagno, die voorheen in het chief economist’s team werkte bij DG Competition.

KPMG Competition Economics Practice

Afgelopen maand werd de wervingsbehoefte aangevuld met de benoeming van Josh White, die als Associate Director is aangesteld. White heeft meer dan 10 jaar ervaring als economisch consultant, waarbij meest recentelijk als Senior Economist bij Analysis Group in Montreal, waar hij zich specialiseerde in het toepassen van micro-economie en econometrische modelleringstechnieken om complexe juridische- en concurrentievraagstukken te adresseren. Zijn voornaamste focus lag op de financiële diensten- en technologiesector. White behaalde een master of Arts in Economie (University of British Columbia) en een bachelor in Socio-politieke economie (Boston University).

“Ik ben zeer verheugd dat ik deel kan uitmaken van KPMG’s snelgroeiende team van concurrentie-economen,“ zegt White. “Het gebruik van big data en de vraag naar steeds geavanceerdere econometrische technieken in concurrentie-onderzoeken en de daarop volgende schadevergoedings-trajecten blijven groeien, en dit biedt een grote mogelijkheid voor KPMG om marktleider te blijven in deze hoog-kwantitatieve segmenten.” Nicola Mazzarotto, hoofd van de unit, voegt eraan toe: “We zijn opgetogen om Josh in ons team te verwelkomen. Hij is een ervaren econometrist en concurrentie-econoom, en hij brengt additionele ervaring op het vlak van modellering en kwantitatieve technieken, die de kerncomponenten vormen van KPMG’s economiepraktijk.”