PwC alumnus Reinier Walta nieuwe CFO van Vastned

12 augustus 2014 Consultancy.nl

Winkelvastgoedfondsbedrijf Vastned heeft Reinier Walta per 1 november benoemd tot statutair directeur en CFO. Walta, voormalig adviseur bij PwC, maakt de overstap van Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), waar hij werkzam was als Senior Transaction Manager Europe. Walta volgt Tom de Witte op, die ruim elf jaar in dienst was voor Vastned. 

Reinier Walta (1974) heeft ruim vijftien jaar ervaring in de internationale vastgoedmarkt. Na zijn studie fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon hij zijn carrière als vastgoedfiscalist bij Big 4 kantoor PwC. Bij ING Real Estate was hij werkzaam als Senior Tax Manager. In die periode heeft hij veel ervaring opgedaan in het aan- en verkopen van vastgoed en het structureren van internationale vastgoedfondsen en projectontwikkeling. Vervolgens was hij als Director Investor Relations bij ING Real Estate Investment Management van 2008 tot en met 2011 mede verantwoordelijk voor internationale productontwikkeling van vastgoedbeleggingen met aandachtsgebieden juridisch, fiscaal, compliance en financiën. Ook was hij in die functie verantwoordelijk voor relatiemanagement met klanten en investeerders.

Reinier Walta and Taco de Groot - Vastned

De afgelopen drie jaar was Reinier Walta vanuit Abu Dhabi als Senior Transaction Manager verantwoordelijk voor de executie, structurering en financiering van alle grote vastgoedtransacties in Europa voor de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA).

“Reinier staat bekend als een man die van aanpakken weet, betrokken, oprecht en een teamspeler is. Dit zijn eigenschappen die wij hoog in het vaandel hebben staan. Wij zijn dan ook verheugd met de komst van Reinier als CFO,” aldus Taco de Groot, CEO van Vastned.

Nieuws

Meer nieuws over