PwC leidt verkoop automotive producent Volvox

15 augustus 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Private equity organisatie Elysian Capital heeft Volvox, een auto-onderdelenfabrikant uit Leeds (UK), in de verkoop gezet. PwC is ingehuurd om de markt voor mogelijke verkoopopties te verkennen.

Volvox
Volvox is een Britse producent op het gebied van verlichtings-, elektrische- en verbruiksproducten. Voorbeelden van producten zijn autolampen, opladers en accu’s. Volvox is opgedeeld in drie divisies: Ring, zijn 40-jaar-oude voertuigenverlichting unit; Van-Line, het onderdeel gericht op garagehouders; en BMAC, zijn trein koplampen divisie.

In 2005 kreeg de organisatie de onafhankelijke status toegekend door management buy-out (MBO), gesteund door de investeringstak van Lloyds Banking Group (kosten geraamd op circa £12 miljoen). Sinds de MBO stegen de verkopen van de organisatie met 60% naar £40 miljoen. Bovendien werd de export verviervoudigd, van minder dan £2 miljoen naar £8 miljoen.

PwC leidt verkoop automotive producent Volvox

In 2011 verkocht Lloyds Volvox aan branchegenoot Elysian Capital, een private equity organisatie opgericht in 2008 die zich richt op lagere mid-market deals van tussen de £10 miljoen en £100 miljoen, met een focus op de Britse markt.

In de verkoop
Inmiddels drie jaar later heeft Elysian Capital nu besloten om te profiteren van Volvox’ hogere waarde en zet de automotive producent in de verkoop voor £40 miljoen. De Corporate Finance praktijk van PwC is ingehuurd door de private equity organisatie om een strategische review te doen en om mogelijke verkoopopties te onderzoeken. Bovendien zal PwC (indien nodig) het transactieproces managen.