Allen & Overy en KPMG adviseren bij private equity deal

10 juli 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Onlangs heeft Apax Partners industrieel producent SK Firesafety overgenomen van branchegenoot Bencis Capital Partners. KPMG, Allen & Overy en Linklaters werden ingeschakeld bij deze transactie.

SK Firesafety, dat zich in Breda gevestigd heeft, richt zich op de verkoop van brandveiligheidsproducten en het design en de installatie hiervan. Het bedrijf opereert in België, Groot-Brittannië, Noorwegen en de Verenigde Arabische Emiraten, en bestaat uit 650 werknemers. 

Tussen 2011 en 2013 maakte SK Firesafety een groei door van €40 miljoen naar €100 miljoen, na een management buyout in 2010 die geleid werd door Bencis. Sindsdien valt het bedrijf onder de vlag van private equity bedrijf Bencis Capital Partners. De gerealiseerde groei is zowel te danken aan organische groei als ook de overname van kleinere bedrijven. Zo zijn onder meer het Belgische Somati en het Noorse Noha in 2012 overgenomen. 

SK Firesafety - Allen & Overy, KPMG

Vier jaar na de overname was het voor Bencis een logisch moment om SK FireSafety van de hand te doen. Nadat er diverse strategische opties onder de loep genomen zijn viel de keuze op private equity bedrijf Apax, een Franse branchegenoot van Bencis, en besloot SK Firesafety van eigenaar te wisselen. Onder Apax’ leiderschap zal het bedrijf verdere internationale expansie nastreven. 

Dealmakers
Verkoper Bencis Capital Partners schakelde de hulp in van KPMG (corporate finance advies) en advocatenkantoor Allen & Overy. Het is niet de eerste keer dat Bencis wordt geadviseerd door het Big 4 kantoor – in 2010 was het ook verantwoordelijk voor het advies bij de overnames van Saval en Knowsley van Imtech. Koper Apax Partners riep de hulp in advocatenkantoor Linklaters.