Mercer koopt strategisch belang in Alexander Forbes

03 juli 2014 Consultancy.nl

Mercer heeft een belang van eenderde gekocht in Alexander Forbes, een Zuid-Afrikaanse organisatie die human resource en actuariële diensten biedt aan klanten binnen de publieke en private sector. 

Alexander Forbes werd in 1935 opgericht in Zuid-Afrika en is sindsdien uitgegroeid tot een middelgrote multinational die klanten bedient in sub-Saharisch Afrika, de UK en andere gebieden waar soortgelijke wetgevingsraamwerken gelden ten aanzien van arbeidsvoorwaarden van werknemers, als in de eigen thuismarkt. De organisatie richt zich met name op ‘arbeidsvoorwaarden’ en investeringsoplossingen voor institutionele klanten, zoals investment consulting, actuariële diensten, HR risico management, zorgdiensten en pensioen consulting. 

Vorige week nog kondigde Alexander Forbes een beursgang aan op de Johannesburg Stock Exchange (JSE). Alvorens deze notering een feit is heeft adviesbureau Mercer, dat onderdeel is van de Marsh & McLennan Group, om een strategische aandeelhouder te worden van het adviesbedrijf door een aandeel van 34% te verwerven.

Alexander Forbes - Mercer

“We zijn verheugd de mogelijkheid te hebben om een partnership met Alexander Forbes aan te gaan, een leider binnen zijn domein in Zuid-Afrika en sub-Saharisch Afrika,” zegt Julio Portalatin, Chief Executive Officer van Mercer. “Dit is het begin van een sterke partnership die waarde zal genereren voor beide organisaties en onze respectievelijke klanten. We zijn met name verheugd om onze aanwezigheid te vergroten onder de groep potentiële klanten die zich in de regio bevinden. Door deze investering zullen we onze wereldwijde klanten kunnen ondersteunen die de Afrikaanse markt willen betreden of er willen uitbreiden, en met ons wereldwijde bereik en capaciteiten, zullen we de klanten van Alexander Forbes die willen groeien buiten Afrika kunnen ondersteunen.”

De transactie werd ondersteund door Bank of America Merrill Lynch (financiële adviseur) en advocatenkantoren Webber Wentzel in Zuid-Afrika en Slaughter and May in de UK.

Nieuws

Meer nieuws over