Capgemini en i-to-i adviseurs verzorgen Security workshop

06 november 2013 Consultancy.nl

Op 27 en 28 november 2013 wordt de 15e editie van het Landelijk Architectuur Congres georganiseerd. Lex Borger, Security Architect van Ideas to Interconnect en Ben Elsinga, Enterprise Architect van Capgemini faciliteren samen de workshop met als thema 'Security Architectuur'.

Tijdens de 2-daagse Landelijk Architectuur Congres komen honderden bezoekers bijeen om inzicht te krijgen in de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van architectuur. Met 700 deelnemers, internationale keynote sprekers, 50 tracksessies en diverse stages, tutorials en workshops wordt het evenement gezien als hét event voor architecten in de wereld van organisatie en IT. 

Over acht tracks zijn er tientallen voordrachten over uiteenlopende aspecten van de architectuur. Variërend van geslaagde case studies waar architectuur van onschatbare waarde is om een organisatie te helpen, tot theorieën en ideeën over hoe architectuur anders en beter moet en kan. 

FOTO ZELF UPLOADEN EN ERINZ ETTEN, ZIE BIJLAGE 

Workshop: Security Architectuur
Architectuur beschrijft de samenhang der dingen, waarbij met security architectuur het beveiligingsaspect wordt belicht. Security architectuur begint met richtinggevende principes, een beeld van de dreigingen en het belang om deze dreigingen te pareren. Daarnaast maakt een goede beveiliging ook nieuwe zaken mogelijk. In dit verband wordt gesproken over ‘Security as an Enabler’ en ‘Risk Appetite’. Naast de inhoudelijke en bestuurlijke aspecten is een proces van continue verbetering en onderhoud van de security architectuur cruciaal. Deels is dit een gestructureerd proces van afstemming met andere disciplines en deels is dit een creatief proces waarbij kennisdeling tussen security professionals centraal staat.

Nieuws