PerspeXo partner Annegien Blokpoel brengt boek uit

04 december 2013 Consultancy.nl

Annegien Blokpoel, directeur van adviesbureau PerspeXo, heeft samen met Willem Overbosch (oprichter van MKB Servicedesk) het boek ‘Eerste hulp bij Groeien, doorbreek je grenzen’ uitgebracht. Het boek geeft ondernemers inzicht en praktische handvatten in hoe ze hun groeiambities kunnen realiseren. 

Maar 5% van de MKB-ondernemers in Nederland doorbreekt de grens van tien medewerkers, terwijl veel meer bedrijven de potentie hebben om door te groeien. Volgens de auteurs heeft dit deels te maken met onwetendheid op zakelijke thema’s als management, bedrijfsvoering, ondernemen en leiderschap. “Uit ons onderzoek onder meer dan 1.000 ondernemers komt naar voren dat een grote groep ondernemers geen bedrijfseconomie of bedrijfskunde heeft gestudeerd en zelden tot nooit managementboeken leest,” zegt Blokpoel, die zelf een bedrijfskundige achtergrond heeft. 

FOTO KAFT VAN BIJLAGE, FOTO Annegien Blokpoel EN Willem Overbosch, EN NAAM EN LOGO PerspeXo EN MKB Servicedesk 

Om ondernemers te helpen bij het groei- en managementvraagstuk besloot Blokpoel om samen met MKB Servicedesk oprichter Willem Overbosch om een boek over dit onderwerp uit te brengen. Doelstelling van het boek is om ondernemers te helpen bij de doorkomen van de eerste groeifase. Het resultaat – getiteld ‘Eerste hulp bij Groeien, doorbreek je grenzen’geeft ondernemers inzicht in hoe ze groeidoelen kunnen opstellen, heldere plannen kunnen maken en vervolgens hoe ze daarop kunnen sturen. Ook bevat het boek ervaringen van vijf groei-ondernemers en boordevol praktische tips gericht op de ‘doe’-ondernemer. 

“Hopelijk helpt dit boek deze echte doeners op weg om een succesvol bedrijf te bouwen en hun ondernemersdroom te realiseren," aldus Blokpoel. Daarnaast ziet ze nog een positieve bijkomstigheid: “Als 1 op de 3 ondernemers groeit en daarbij één extra werknemer aanneemt, dan levert dat 100.000 banen op. Daarmee zijn groeiende kleine bedrijven van grote invloed op onze economie en welvaart.”

Nieuws