Universiteit Utrecht zoekt IT adviseurs voor coach rol

06 juni 2014 Consultancy.nl

Universiteit Utrecht zoekt per komend academisch jaar diverse IT adviseurs voor een coach rol. Onder hun hoede werken studenten aan een real-life IT consultancyopdracht.

Jaarlijks volgens 45 studenten de 2-jarige masteropleiding Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Deze master richt zich op de ontwikkeling en toepassing van ICT systemen. Een van de vakken in het tweede jaar van deze master is het nieuw ontwikkelde vak ICT Advisory. Dit vak richt zich op de IT-adviespraktijk waar veel van onze studenten na hun opleiding een baan vinden.

Tijdens het vak is er aandacht voor de consultancy-industrie, de consultancy life cycle, type consultancy bedrijven, carrière binnen de consultancy en ethische aspecten. Een belangrijk element van het vak is het aan de slag gaan met een concrete case bij een echte klant onder leiding van een ervaren IT-adviseur. Aan de hand van de vraag van de klant wordt een proposal uitgewerkt, een IT-adviesopdracht uitgevoerd en een IT-advies opgeleverd dat wordt gepresenteerd aan de klant. Naast theorie over het adviesvak doen de studenten dus ook concrete adviesvaardigheden op binnen het vak.

IT Consulting - MBI

Voor het vak dat komend academisch jaar van start gaat (september) is de universiteit nog op zoek naar een aantal ICT-adviesbureaus die het leuk vinden om een groepje enthousiaste studenten onder hun hoede te nemen en te laten zien waarom hun vak zo interessant is. Van hen wordt verwacht dat ze een project (een IT-vraagstuk) aandragen bij een echte klant en een groepje van drie studenten gedurende 10 weken coachen (ongeveer 1-1,5 uur p/w) bij de uitvoering van hun IT-adviesopdracht.

Alle adviesbureaus, van zelfstandige tot boutique tot wereldwijde spelers, kunnen de coach rol op zich nemen zolang de expertise maar IT-advies betreft. De IT-adviesopdrachten  worden uitgevoerd in groepjes van 3 studenten die bij elkaar ongeveer 420 uur hebben voor de uitvoering van de opdracht.

Voor meer informatie neem contact op met Remko Helms, verantwoordelijk voor de masteropleiding Business Informatics.

Nieuws