75% CFOs overwegen consultancybaan voor pensioen

10 juni 2014 Consultancy.nl

Driekwart van de CFO’s overweegt om consultant te worden alvorens ze met pensioen gaan. Maar liefst drie van de vier (75%) van bij Robert Half geïnterviewde financiële bestuurders gaven aan dat het vooruitzicht van management consulting enigszins of zeer aantrekkelijk klinkt als volgende stap. 

Het recruitment en staffing kantoor stelde de CFO’s de volgende vraag: “Hoe aantrekkelijk vind je het vooruitzicht van consulting wanneer je je pensioen nadert?” Een overgroot gedeelte van de CFO’s geeft aan dat ze te porren zijn voor een nieuwe baan als consultant. 17% geeft aan dat consulting een zeer aantrekkelijke optie is, terwijl 58% het een aantrekkelijke optie is. 

CFO to Consulting

"Financiële professionals die klaar zijn voor een verandering maar nog niet met pensioen willen gaan kiezen vaak voor consulting als hun volgende carrièrestap, “zegt Paul McDonald van Robert Half. Projectwerk biedt intellectuele uitdaging, de kans om te werken aan nieuwe type opdrachten en de mogelijkheid om anderen te begeleiden”.

Nieuws