PwC nauw betrokken bij high tech accelerator NextOEM

07 mei 2014 Consultancy.nl

Regio Eindhoven heeft onlangs een nieuwe high tech startup accelerator in het leven geroepen: NextOEM. Het consortium van de bedrijven Brainport, TU Eindhoven en KvK gaat zich inzetten om high potentials te ondersteunen bij groei tot wereldspelers. Ook PwC is betrokken bij NextOEM. 

Op de Eindhovense ‘high tech accelerator’ NextOEM worden de komende maanden zeven OEM (Original Equipment Manufacturer) bedrijven klaargestoomd om de komende jaren uit te groeien tot groeibriljanten. Doelstelling van de deelnemende startups is om binnen 10 jaar tijd, met ondersteuning van de initiatiefnemers van NextOEM, een structurele omzet van zo’n €100 miljoen te realiseren. Voorwaarde is wel dat de bedrijven de echte start-up-fase ontgroeid zijn en een minimale omzet van €500.000 draaien. De meesten hebben al een of meerdere investeringsrondes achter de rug. 

High tech accelerator - NextOEM, Brainport, TU Eindhoven, KvK, PwC

Begeleiding
Het programma van NextOEM duurt 10 maanden en bestaat uit intensieve begeleiding door mentoren en coaches. Anders dan bij snelkookpan-programma’s als Startup Bootcamp en Rockstart, waar PwC tevens bij betrokken is, neemt NextOEM geen aandeel in de bedrijven die het ondersteunt. Kandidaten betalen een eenmalige bijdrage van €10.000. 

PwC zal vroeg in het stadium van het opzetten van een bedrijf de startups begeleiden, omdat in deze periode van veel risico wordt gelopen. Na een initiële bedrijfsscan zal het accountants- en adviesbureau zich voornamelijk richten op de financiële huishouding en organisatiestructuren. 

Nieuws