BMC helpt Goeree-Overflakkee met Begrotingsapp

06 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gemeente Goeree-Overflakkee heeft onlangs in samenwerking met managementbureau BMC een Begrotingsapp ontwikkeld. Begin april toonde Marnix Trouwborst – wethouder van financiën en verkeer & vervoer – de app bij aanvang van de raadsvergadering aan de gemeenteraad. 

Een handig overzicht
De Begrotingsapp onthult de gemeentebegroting van 2014 per programma, en illustreert deze middels overzichtelijke grafieken.  Ook presenteert de app een overzicht waarin staat wat de gemeente wil bereiken en hoe ze dat gaat bewerkstelligen. En wat dat gaat kosten. “Voor iedereen die geïnteresseerd is in onze plannen is deze app erg handig. We hebben geprobeerd om op een toegankelijke wijze inzicht te geven in onze begroting, en dat is volgens ons goed gelukt”, vertelt Trouwborst.

App - Gemeente Goeree-Overflakkee

De begrotingsteksten, beleidstukken en filmpjes in een handig overzicht zijn vanwege het medium toegankelijk voor een breed publiek. Dat de begroting transparant en compact is maakt ‘m ook bruikbaar in de toekomst. Hiermee kan de gemeente de hoofdlijnen vaststellen en de grenzen aangeven waarbinnen de bestuurlijke bevoegdheden mogen worden uitgevoerd. 

Tweede gemeenten met Begrotingsapp
Goeree-Overflakkee is na Eindhoven pas de tweede gemeenten die via een app de politieke afspraken inzichtelijk maakt voor burgers. “Wij zijn er trots op om na Eindhoven de tweede gemeente te zijn die een Begrotingsapp uitbrengt,” zegt Trouwborst. “In juli zullen wij ook de voorjaarsnota beschikbaar stellen.” 

De app is gratis te downloaden via de App Store van Apple. Momenteel alleen nog beschikbaar voor de iPad, maar er wordt gewerkt aan versies voor andere besturingssystemen.