Strategy& alumnus Arthur Hoffman CEO Sanoma Digital

17 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlander Arthur Hoffman gaat per 25 augustus de digitale tak van mediaconcern Sanoma leiden. Dat heeft het Finse bedrijf gisteren bekendgemaakt. Hoffman werkte in het verleden jarenlang voor adviesbureaus Booz & Company en Arthur Andersen.

Arthur Hoffman is momenteel zo’n 10 jaar werkzaam bij het wereldwijde onlinereisbureau Expedia. Daar stuurt hij de wereldwijde B2B business aan, en maakt hij deel uit van het mondiale executive team. Daarvoor werkte hij voor de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Daar gaf hij leiding aan de ontwikkeling van verkoopactiviteiten via het internet. Tussen 1995 en 2002 was Hoffman actief in de adviesbranche, eerst als (Senior) Project Manager bij Booz & Company in Amsterdam (tegenwoordig Strategy&) en vervolgens senior adviseur bij Arthur Andersen in Australië.

Arthur Hoffman - Sanoma Digital

Bij Sanoma wordt Hoffman verantwoordelijk voor de digitale producten en diensten van het Finse mediaconcern. Ook zal hij een belangrijke rol spelen bij de transformatie van Sanoma’s klassieke media-aanpak naar een digitaal bedrijf. Sanoma Digital ontstond begin dit jaar na een omvangrijke reorganisatie. De business unit heeft zo’n 500 medewerkers verspreid over Europa.