KPMG koopt innovatiespecialist Innovation Factory

15 april 2014 Consultancy.nl

De consultingpraktijk van KPMG heeft het Nederlandse innovatiesoftwarebedrijf Innovation Factory overgenomen. Met de acquisitie breidt het Big 4 kantoor zijn adviesdienstverlening uit op het gebied van business model vernieuwing en innovatie. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Innovation Factory is een boutique bedrijf uit Amsterdam gespecialiseerd in innovatiesoftware. In de afgelopen jaren heeft het binnen het innovatiedomein een sterke track weten op te bouwen. “Innovation Factory mag zich rekenen tot de wereldwijde top van leveranciers van innovatiesoftware” aldus Erik Schut, Managing Partner van KPMG’s Management Consulting unit.

KPMG neemt Innovation Factory over

De innovatiespecialist is vooral bekend voor zijn zogeheten ‘Power Ideas Together’ (PIT) aanpak, die wereldwijd door bedrijven wordt gebruikt om vernieuwing tot stand te brengen. PIT stelt ondernemingen in staat om ideeën van binnen en buiten de organisatie op te halen, te delen, te verrijken en verder te ontwikkelen. Concrete voorbeelden van proposities: het ontwikkelen van een innovatiestrategie, het stimuleren van nieuwe ideeën ontwikkeling, adviseren bij de verbetering van de productontwikkeling en het realiseren van een cultuur waarin innovatie centraal staat. “Klanten die PIT gebruiken weten sneller, goedkoper en beter te innoveren” zegt Schut.

Geïntegreerde dienstverlening
In een persbericht laten beide bedrijven weten dat ze met de krachtenbundeling klanten nog beter van dienst kunnen zijn bij complexe en grote transformaties. “De gezamenlijke expertise van KPMG en Innovation Factory betekent dat we nu een allesomvattend adviesproduct kunnen aanbieden dat bedrijven en organisaties in staat stelt om hun creativiteit ten volle te benutten” zegt Han Gerrits, directeur van Innovation Factory. Schut voegt toe: “De overname zal ons dan ook helpen tegemoet te komen aan de groeiende vraag bij onze klanten naar innovatie”.

Nieuws

Meer nieuws over