Zorg en M&A expert CMC Consulting in handen van MT

08 april 2014 Consultancy.nl

CMC Consulting Group, een fusie en overname specialist voor de zorgsector, is overgenomen door drie directeuren van de groep. Zij nemen het volledige eigendom over van de twee Duitse oprichters van het advieskantoor. Met de management buy-out willen de nieuwe eigenaren de groei van CMC Consulting Group binnen Europa versnellen.

Adviesbureau CMC Consulting werd in 1999 opgericht door de Duitse broers Claus en Gerhard Michelfelder. In de afgelopen 15 jaar heeft het bureau vanuit thuisbasis Duitsland een sterke groei doorgemaakt – inmiddels is CMC actief in negen landen* en beschikt het over een track record van meer dan 300 strategieopdrachten en 180 M&A transacties. Het consultancybureau onderscheidt zich door zich exclusief te richten op de zorgmarkt, met een focus op het cure segment.

CMC Consulting Group - Management buy-out

Management buy-out

In een persbericht laat CMC Consulting Group weten dat het voor de komende jaren ambitieuze groeiplannen heeft opgesteld. Om deze te kunnen realiseren hebben de twee oprichters en eigenaren besloten om het stokje over te dragen aan drie nieuwe eigenaren. Het betreft de Italiaan Gabriele Brambilla (Chief Executive Officer), de Fransman Benjamin Chambon (Chief Operating Officer) en de Nederlander Ernst Elhorst (Chief Strategy Officer) – alle drie zijn al geruime tijd werkzaam voor CMC. Samen hebben zij het volledige eigendom overgenomen. Als gevolg van de eigendomsverandering is de holding van CMC Consulting Group verschoven van Duistland naar Nederland.

Voor de komende jaren voorzien zij nieuwe groeikansen, vooral als gevolg van de diverse markt-verschuivingen die plaatsvinden in de zorg en farmaceutische sector. “Ons doel is de groei van CMC te versnellen door internationaal talent aan ons te verbinden en kleinere bedrijven in bepaalde regio's over te nemen", zegt Gabriele Brambilla, topman van CMC.

Management CMC

* De 9 landen: Frankrijk, Duitsland, UK, Italië, Benelux, Spanje, Polen, VS en Maleisië.

Nieuws

Meer nieuws over