KPN betreedt markt voor applicatiebeheer ERP software

10 april 2014 Consultancy.nl

KPN gaat zijn dienstverlening in de ICT-adviesmarkt verder uitbreiden. In een persbericht laat het concern weten dat het op korte termijn de markt voor functioneel applicatiebeheer van ERP-software gaat betreden.

De markt voor functioneel applicatiebeheer van ERP-software is een van de grootste segmenten binnen de ICT-markt. De meeste grote organisaties werken met een ERP pakket om hun bedrijfsvoering te managen. Om ervoor te zorgen dat standaard ERP systemen goed afgestemd zijn op specifieke bedrijfsdoeleinden en data worden diverse applicaties en interfaces gebouwd. Op dit vlak schakelen organisaties veelal de hulp in van externe IT-partners, om ondersteuning te bieden bij het ontwerp, de bouw en het beheer van dergelijke applicaties.

KPN - Applicatiebeheer van ERP software

Waar KPN al jaren actief is binnen andere segmenten van de IT-markt – zoals IT advisering, architectuur, IT-outsourcing, cload, data centers en hosting – leverde het tot dusver geen dienstverlening op het gebied van ERP-gerelateerd applicatiebeheer. Daar komt nu verandering in, afgelopen week maakte het grootste ICT-adviesbedrijf van Nederland tijdens het VNSG Congres bekend dat het functioneel applicatiebeheer van onder meer SAP- en Oracle-software toe gaat voegen aan de serviceportefeuille.

“Hierdoor kunnen klanten bij KPN terecht voor een compleet portfolio aan diensten voor cloud-, web- en mobiele appllicaties. KPN ontwikkelt, test, migreert en beheert applicaties en helpt klanten om van legacy te innoveren naar de nieuwste technologieën” aldus KPN in een persbericht.

Nieuws