Huntsman en Atos sluiten wereldwijd ICT contract

03 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft een nieuw contract in de wacht gesleept voor de transformatie van wereldwijde datacentra bij Huntsman Corporation, een wereldwijde producent en leverancier van gedifferentieerde chemicaliën. Het ICT adviesbureau gaat Huntsman de komende 5 jaar ondersteunen op het gebied van IT-services.

De nieuwe overeenkomst houdt in dat Atos diensten en ondersteuning aan de wereldwijde datacentra van Huntsman levert. Daarnaast heeft Atos de leiding over een wereldwijd transformatieproject om de services en activiteiten samen te voegen in twee locaties in de VS, Texas. Deze zijn nu nog verspreid over drie regionale locaties in Europa, Noord-Amerika en de regio Asia Pacific.

Huntsman en Atos sluiten wereldwijd IT contract van 5 jaar

De Atos oplossing behelst onder meer een overgang van de bestaande SAP-omgeving naar een op maat gemaakte private cloud-oplossing. Deze oplossing wordt gebouwd op een gestandaardiseerd platform gebaseerd op een OPEX-model voor capaciteitsbenutting en wordt geleverd door Canopy, een bedrijfsonderdeel van Atos. Voor Huntsman betekent dit een sterke vermindering van de kapitaaluitgaven met een verbeterde disaster recovery en tegelijkertijd een veilige omgeving die gericht is op proactieve risicovermindering.

“Het Atos team heeft grondig gekeken naar onze bedrijfsbehoeften. Op basis hiervan is een robuuste oplossing voor de wereldwijde datacentra ontwikkeld en een realistisch projectplan voorgesteld waarmee wordt voorzien in de behoeften van zowel onze zakelijke- als IT-organisaties” aldus Maria Womersley, CIO van Global IT bij Huntsman.

Martin Wibbe, Vice President binnen de Chemicals tak van Atos: “We zijn verheugd dat we dit contract hebben gekregen van een van de grootste-, internationaal meest succesvolle- en bekendste Amerikaanse bedrijven. We richten ons nu op de samenwerking met Huntsman om ervoor te zorgen dat de overgang naar de nieuwe service zo soepel mogelijk verloopt. Deze samenwerking met Huntsman stelt ons in staat om onze groeiende positie op de Amerikaanse markt te verstevigen, waar we zowel internationale- als lokale klanten bedienen”.