Alvarez & Marsal opent kantoor in Athene, Griekenland

13 oktober 2011 Consultancy.nl

Alvarez & Marsal (A&M) heeft een kantoor geopend in Athene, Griekenland. De uitbreiding in de noodlijdende Griekse markt is een gevolg van de hoge vraag naar restructuring en turnaround services van Griekse organisaties en publieke instellingen. De Griekse landenorganisatie zal worden geleid door Spyros Martsekis, die de overstap maakt van branchegenoot KMPG.

Hoewel Alvarez & Marsal tot op heden geen lokale aanwezigheid had in Griekenland is de lokale markt niet nieuw voor de organisatie. Onlangs begeleidde het adviesbedrijf de Griekse telecomorganisatie Wind Hellas, Griekenlands vierde mobiele- en vastelijn telecommunicatieaanbieder, bij een high-profile pre-pack administratie.

“De situatie binnen de Eurozone is ongekend. Bij A&M hebben we veel geleerd van het werken met de private en publieke sector in landen zoals Ierland en Ijsland. We geloven dat er veel kennis kan worden toegepast in de poging Griekenland terug te laten keren naar welvaart. Verder kan onze ervaring in het adviseren van overheden en bedrijven op fiscaal gebied gebruikt worden terwijl Griekenland hervormingen doorvoert in hun belastingbeleid” zegt Antonio Alvarez III, hoofd van de Europese operaties van Alvarez & Marsal.

A&M Griekenland zal worden geleid door Spyros Martsekis. Hij is afkomstig van het KPMG in Athene, waar hij de functie bekleedde van Deputy General Manager en hoofd van de ‘Corporate Finance en Private Equity Advisory’ business unit. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van adviesprojecten en M&A transacties.

“Het is een spannende tijd om bij A&M te komen werken en evenzeer om een kantoor te openen in Griekenland nu de overheid grote inspanningen levert om het financiële tij in het land te keren” aldus Martsekis.

Nieuws