Bob Rajan verruilt AlixPartners voor Alvarez & Marsal

19 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Duitse landenorganisatie van Alvarez & Marsal (A&M) heeft zijn management team versterkt met Bob Rajan. De PwC- en A&M alumnus is benoemd tot Managing Director.

Na het afronden van zijn studie voegde Rajan zich in 1996 bij accountants- en advieskantoor PwC. Gedurende zijn 9 jaar bij PwC, waar hij onder meer werkte binnen de kantoren van New York en Toronto, specialiseerde hij zich in met name restructuring en turnaround management. Medio 2007 maakte hij de overstap naar Alvarez & Marsal, een wereldwijde consultancyorganisatie opgericht in 1983 door twee Amerikanen. Bij Alvarez werkte Rajan aan diverse high-profile projecten.

Zo hielp hij Eircom, een Iers telecombedrijf. Na jaren lang door de staat beheerd te zijn (monopolist), werd de organisatie in 2004 geprivatiseerd. Na diverse mindere jaren raakte het bedrijf in grote financiële problemen en werd het gedwongen een enorm herstructureringsprogramma door te voeren. In 2011 en 2012 was Rajan als extern adviseur bij de opdracht betrokken, die te boek staat als een van de grootste pre-packaging herstructureringen in de Ierse gechiedenis.

Bob Rajan - Thomas Kolaja

Bovendien was Rajan ook betrokken in projecten bij Visiocorp (autoleverancier van spiegels en elektronische componenten), Stabilus (autoleverancier) en een Griekse farmaceutische organisatie.

Eind 2012 verliet Rajan Alvarez & Marsal om zich bij branchegenoot AlixPartners te voegen. Gevestigd in München maakte hij ook deel uit van het Europese management team van de internationale consultingorganisatie. Na slechts 1 jaar bij AlixPartners keert Rajan terug naar het oude nest.

“We zijn verheugd om een professional van zijn kaliber terug aan boord te hebben” zegt Thomas Kolaja, topman van adviesbureau Alvarez & Marsal in Duitsland. “Zijn track record in de internationale consulltingmarkt spreekt voor zich en met Bob aan boord kan Alvarez & Marsal zijn marktaandeel in de Duitse markt verder uitbreiden”.