Jeroen Schouten versterkt zorgpraktijk van Rijnconsult

07 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onlangs is Jeroen Schouten aan de slag gegaan bij Rijnconsult. Het Houtense organiatieadviesbureau neemt de voormalig PwC-consultant over van ingenieursbureau Arcadis. Als Senior Adviseur wordt Schouten verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de zorgtak.

Schouten heeft een uitgebreide track record op het gebied van strategische positionering en het optimaliseren van bedrijfsvoeringsprocessen, met een focus op de zorgmarkt. Na adviesrollen bij onderzoeksinstituut Prismant en Avisé Zorgadvies in de jaren ’90, trad hij in 2000 aan als Secretaris van de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Vervolgens vervulde Schouten dezelfde rol voor het bestuur van de Robert Fleury Stichting in Leidschendam.

Jeroen Schouten - Rijnconsult

Tussen 2003 en 2008 werkte Schouten als Regiomanager bij Zonnehuisgroep Amstelland, een ouderenzorginstelling in Amsterdam en omstreken, en als divisiemanager bij Ipse de Bruggen, en zorgorganisatie in Zuid-Holland. In het voorjaar van 2008 maakte hij de overstap terug naar de adviesbranche. Als Senior Adviseur bij accountants- en adviesbureau PwC hield hij zich met name bezig met zorgprocessen en het verbeteren van de bedrijfsvoering van zorginstellingen. Twee jaar later verruilde hij het Big-4 kantoor voor Arcadis, waar hij bijna 4 jaar werkzaam was als Zorgadviseur.

Rijnconsult

Bij Rijnconsult gaat Schouten zich met name richten op  de keten- en netwerkorganisatie in de zorg en het wendbaar maken van organisaties binnen dit speelveld. “Veranderingen in het zorglandschap vragen om  nieuwe en weloverwogen keuzes over de positie van de zorginstelling. Continu komen er veranderingen in financiering, wet- en regelgeving, eisen van stakeholders e.d. op zorginstellingen af. Als manager en adviseur heb ik in de praktijk gezien wat dit betekent voor het zorgproces en de bedrijfsvoering van zorginstellingen. Het gaat er vooral om in deze hectiek de juiste keuzes te maken en een gezonde koers uit te zetten. Voor Rijnconsult is dit een van de speerpunten en daar wil ik graag mijn ervaring op in gaan zetten”, aldus Schouten tegenover Consultancy.nl.