Atos neemt belang in Russische IT dienstverlener ITSK

05 maart 2014 Consultancy.nl

Atos heeft een groot ICT-partnership in Rusland afgesloten. In de komende jaren zal het adviesbureau dienen als strategische IT partner voor de Russische dienstverlener ITSK. Als onderdeel van het partnership zal Atos investeren in de organisatie en het bedrijf helpen bij zijn ambitie de marktleider in de Russische markt te worden.

ITSK werd enige tijd geleden opgericht door twee grote Russische spelers binnen de olie- en gasmarkt: Gazprom en SIBUR. De joint venture startte als een fusie tussen de IT-afdelingen van beide organisaties met het doel dat het net zo zou opereren als een gespecialiseerde ge-outsourcede partij: met betere IT diensten en tegen lagere kosten. Echter, in de afgelopen jaren groeide ITSK buiten de oprichters om tot een relatief zelfstandige IT-diensten organisatie, met meer dan 250 Russische bedrijven als klant. ITSK heeft meer dan 20 kantoren in Rusland en ongeveer 3,500 werknemers.

Atos - ITSK

Oprichters Gazprom en SIBUR hebben zich recentelijk ten doel gesteld verder te groeien en ITSK te professionaliseren. Onder de indruk van het wereldwijde track record van Atos, besloten de Russen om de Franse organisatie te benaderen voor een potentiele rol binnen het traject. De uitkomst: Atos zal deelnemen in de joint venture, in eerste zin door de overname van een deel van SIBUR’s belang in het bedrijf. Ook zal Atos IT expertise leveren door onder meer het delen van best practices, case studies en het leveren van lokale hands-on ondersteuning.

Charles Dehelly, Chief Operating Officer van Atos, zei: “Het nieuwe partnership zal het voor Atos mogelijk maken om onze groeiende positie als leverancier van internationale klanten in Rusland te versterken en zal ons Russisch klantenbestand uitbreiden. We zijn trots om partner te worden van twee van de grootste, internationaal meest succesvolle en bekendste Russische organisaties.

“Met Atos als strategische investeerder zullen ITSK naar een nieuwe niveau kunnen tillen” zegt Vitaly Baranov, bestuurder van Gazprom.

Nieuws

Meer nieuws over