Verkoop Alpha International begeleid door KPMG

26 februari 2014 Consultancy.nl

Afgelopen maand verkocht Investeringsmaatschappij Saphin onderdeel Alpha International, distributeur van printer- en computertoebehoren, aan de Zwitserse beursgenoteerde ICT-distributeur ALSO Holding. KPMG Corporate Finance adviseerde verkoper Saphin op het gebied van corporate finance.

Vorig jaar was er al sprake van een mogelijke overname door ALSO, maar konden beide partijen het niet eens worden. In december werden de onderhandelingen weer in volle gang gezet, waar ALSO eind vorige maand dan toch IT-supplier Alpha International uit Nijmegen wist over te nemen.

ALSO

Momenteel is ALSO de nummer drie IT, Telecommunicatie en Consumentenelektronica distributeur in Europa. Naast een vesting in Nederland - sinds 1994 - is ALSO ook vertegenwoordigt in 11 andere Europese landen. Het bedrijf levert onder andere PC’s, randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten. Naar verluidt komen er zo’n 110 werknemers van Alpha International onder de hoede van ALSO terecht.

Verkoop Alpha International begeleid door KPMG

Langjarige relatie

Tegenover platform OverFusies.nl laat KPMG’er Boudewijn Neelissen weten verguld te zijn met de overgang en onderschrijft de goede verstandhouding: “We hebben Saphin de afgelopen jaren geadviseerd bij diverse M&A trajecten. Door die langjarige relatie op basis van vertrouwen heeft Saphin ons ook voor deze deal benaderd.”

Vleugels uitslaan

Neelissen noemt de verkoop van het familiebedrijf aan een beurgenoteerd bedrijf in het buitenland bijzonder: “Uitgebouwd tot een prachtig bedrijf was het natuurlijke moment voor Alpha International aangebroken om onder de hoede van een corporate haar vleugels verder uit te laten slaan.” Om te vervolgen: “De transactie is goed voor alle partijen. Zo kunnen de ondernemers achter Saphin zich verder richten op de overige portfoliobedrijven binnen het bedrijf.”

Nieuws