Rebel levert bijdrage aan Nationaal Water congres

28 augustus 2013 Consultancy.nl

Op dinsdag 17 september vindt het ‘Nationaal Water, Wonen en Ruimte Congres’ plaats in Rotterdam. Sigrid Schenk, adviseur bij Rebel, levert een inhoudelijke bijdrage aan het evenement.

Het ‘Nationaal Water, Wonen en Ruimte Congres’ wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. In een uitgebreid programma worden oplossingen aangereikt voor binnenstedelijk waterbeheer, met een veilige en aantrekkelijke stad als hoger doel.

RDM Campus Rotterdam

Tijdens het event gaat Rebel adviseur Sigrid Schenk* een presentatie verzorgen over de maatschappelijke kosten-batenanalyse die het adviesbureau in opdracht van de gemeente Rotterdam heeft ontwikkeld voor stedelijke klimaatadaptatie.

“Met de MKBA kan de Rotterdamse klimaatadaptatiestrategie ook vanuit economisch perspectief geoptimaliseerd worden” zegt Schenk. “De MKBA laat zien dat sommige maatregelen altijd aantrekkelijk zijn om te doen, andere maatregelen alleen als ze gefaseerd worden en dat het uiteindelijk soms niet efficiënt is om alle schade op te lossen en dat een deel van het probleem ook geaccepteerd kan worden.”

* Sigrid Schenk is een financieel econoom met ervaring in het waarderen van beleidseffecten, bijvoorbeeld met business cases of MKBA’s. Daarbinnen is ze gespecialiseerd in risicoanalyse, reële opties en flexibiliteit. Ook is ze actief in projecten rondom de structurering van PPS-projecten, zoals de Zuidas en Windenergie in Flevoland. Sigrid geeft daarnaast regelmatig trainingen over business cases en risicoanalyses.

Nieuws

Meer nieuws over