Rebel helpt Vietnam met opzetten PPP Support Facility

24 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Vietnamese regering heeft een consortium van vijf bedrijven ingehuurd om een ‘Public Private Partnership Support Facility’ op te zetten. De nieuwe PPP organisatie moet ervoor zorgdragen dat de komende tien jaar zo’n $170 miljard aan investeringsgeld goed wordt besteed.

De Vietnamese overheid wil in de komende tien jaar een mega impuls ($170 miljard) leveren aan infrastructuurprojecten, met ten minste de helft daarvan afkomstig uit de private sector. Om dit in goede banen te leiden heeft de regering besloten om een ‘PPP Support Facility’ op te zetten. De PPP Facility is bedoeld om te ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van het Vietnamese beleid. Daarnaast moet het zorgen voor een juridische kader waarin PPP projecten zich aan kunnen toetsen.

Rebel helpt Vietnam met opzetten PPP Support Facility

Voor het opzetten van de nieuwe dienst werd een openbare aanbesteding uitgeschreven. Een consortium van vijf organisaties – DFID, Rebel, IMC, Scriptoria en Mekong Economics – kwamen als winnaar uit de bus. De komende maanden gaan de consortiumpartners samen met het Vietnamese ministerie van Planning en Investeringen een blauwdruk opstellen. Overige taken zijn: het verbeteren van de juridische en institutionele kaders van PPS, capaciteitsopbouw/training, communicatie met de publieke en private sector, en identificatie en ontwikkeling van PPS-projecten.