Nieuwe topman voor Alvarez in Spanje en Portugal

10 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Internationaal consultancybureau Alvarez & Marsal heeft Fernando de la Mora recent aangesteld als topman van de landenorganisaties in Spanje en Portugal. De la Mora heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van strategie, risk management, financial advisory en M&A adviestrajecten. De kersverse Managing Director, die de overstap maakt van PwC, opereert vanuit het kantoor in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Fernando de la Mora begon zijn loopbaan bij het Spaanse Banco Santander als Research Analyst. In 1995 maakte hij de overstap naar PwC Spanje, waar hij uiteindelijk 18 jaar werkte en uitgroeide tot het hoofd van de Risk and Regulatory praktijk en partner werd. De la Mora gaf bij het Big 4 kantoor onder meer leiding aan 350 consulting professionals op het gebied van risicomanagement en wet- en regelgeving. Hij werkte onder andere voor financiële diensten organisaties, investment banks, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en hedgefondsen.

Fernando de la Mora - Alvarez & Marsal

De la Mora specialiseert zich met name op het gebied van stresstest richtlijnen en kapitaalplanning. Op dit gebied heeft hij in de afgelopen jaren diverse overheden en banken bijgestaan, waaronder de Federal Reserve, de EC, de Spaanse regering en onder andere de banken Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, RBS, Santander en Wells Fargo.

De Global Practice Leader van Alvarez & Marsal’s Financial Industry Advisory Services praktijk, Peter Briggs, is verheugd over de aanstelling van De la Mora. Hij geeft aan dat Alvarez & Marsal met De la Mora een professional in huis haalt met extensieve ervaring op het gebied van stresstests en kwantitatieve analytics. Die ervaring is volgens hem essentieel voor het adviseren van de Spaanse en Europese financiële klanten en banken over lastige kwesties rondom kapitaalbuffers.

“Ik kijk er naar uit om klanten te gaan adviseren en hen te helpen om snel en strategisch te kunnen reageren op de snelle veranderingen binnen de financiële sector in Europa” aldus De la Mora.