Jan Willem Velthuijsen Chief Economist van PwC

04 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft Jan Willem Velthuijsen als Chief Economist aangesteld. Velthuijsen is reeds partner bij PwC en tevens verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na het behalen van zijn Master in Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam vervulde hij twee onderzoeksposities bij de economische afdelingen van de Universiteiten van Tilburg en Amsterdam. In 1984 maakte hij de overstap naar de commerciële onderzoekstak van de economische afdeling van de UvA, ook bekend als SEO Economic Research, waar hij ongeveer 15 jaar werkte. In die jaren deed hij ervaring op binnen diverse economische onderzoeksgebieden, met een specialisatie op energie en technologie. In de 90-er jaren werd hij Professor of Energy Economics aan de Universiteit van Amsterdam.

Jan Willem Velthuijsen - PwC

In 1999 voegde Velthuijsen zich bij accountants- en adviesbureau PwC, waar hij verantwoordelijk werd voor het opzetten van een Competition & Regulation team. In de laatste 15 jaar werkte hij aan tientallen projecten, waaronder diverse economische kwesties, zoals wet- en regelgeving en andere economische conflicten, mededinging toezicht, staatshulp en kartel- en veilingmechanismes. En nu heeft het Big 4 kantoor hem een nieuwe rol toebedeeld – Chief Economist.

Naast zijn advieswerkzaamheden is Velthuijsen Professor of Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook is hij Programme Director van het Executive Master Finance & Control programma, een opleiding for ervaren bestuurders die werken binnen het ecosysteem van de energieindustrie.