Ex PwC partner Marco Vet voorzitter van CRO Forum

21 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig PwC partner Marco Vet (43) is benoemd tot voorzitter van het CRO Forum. Vet werkte tussen 1993 en 2006 ruim 13 jaar voor het accountants- en adviesbureau. Hij is momenteel directeur Risk & Compliance bij verzekeringsbedrijf Achmea.

The CRO Forum is een Europees netwerk bestaande uit toonaangevende risk & compliance managers uit de verzekeringsbranche. Onder meer grote verzekeraars als Achmea, Aegon, Allianz, Aviva, Axa, ING, Prudential en Zurich behoren tot de leden. Opgericht in 2004, heeft het CRO Forum ten doel gesteld om de toepassing van risicomanagement in de verzekeringssector te bevorderen. In de afgelopen jaren fungeerde het netwerk bovendien als een gesprekspartner voor de Europese Commissie en EIOPA inzake Solvency II. Het CRO Forum opereert vanuit Amstelveen, Nederland.

Marco Vet - CRO Forum

Achmea manager Marco Vet volgt David Cole op, Chief Risk Officer of Swiss Re, die sinds September 2012 de rol van voorzitter vervulde. “Ik ben vereerd om het stokje over te nemen van David en ik kijk uit om samen te werken met de overige Forum leden. We blijven ons richten op onze drie focusgebieden: best practices in risk management, het verschaffen van inzicht in opkomende risico’s en bijdragen aan de vormgeving van nieuwe wet- en regelgeving.”

Het CRO Forum wordt regelmatig ondersteund door adviesbureaus, zoals bijvoorbeeld de Big Four kantoren en financiële specialisten. Met name KPMG Advisory, de consultancytak van KPMG, speelt een grote rol bij de ontwikkeling van de thought leadership van het netwerk.