A&M helpt Louisiana met 500 miljoen besparing

21 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Amerikaanse staat Louisiana heeft Alvarez & Marsal ingehuurd om een efficiëntiebesparing te vinden van $500 miljoen per jaar binnen het overheidsapparaat. De consultingorganisatie zal $4.2 miljoen aan fees ontvangen voor de vier maanden durende review, maar als het niet goed functioneert worden de fees verlaagt met 15%. Dit meldt de lokale krant van Louisiana.

Louisiana heeft het doel gesteld om de bedrijfsvoering van de overheid efficiënter te maken en om ‘meer met minder te doen’ in de komende vijf jaar. “We willen altijd meer doen, en iedere manier bekijken om er zeker van te zijn dat we iedere steen hebben omgedraaid om de beste manier te vinden om diensten te leveren binnen Louisiana” laat een woordvoerder van de staat weten. De Staat zette een openbare aanbesteding in de markt uit, en na aanmelding van meer dan een dozijn adviesbureaus werd het project gegund aan Alvarez & Marsal. De organisatie zal hun aanbevelingen rond medio april voltooien na vier maanden werk.

A&M helpt Louisiana met 500 miljoen besparing

Het contract omvat een resultaat-gebaseerd element. Als de staat niet tevreden is met Alvarez & Marsal’s suggesties, dan kan ze de betaling aan de organisatie met 15% verlagen. Echter, aan het einde van de rit vertrouwt de staat erop dat de ideeën van Alvarez & Marsal dusdanige besparingen zullen opleveren, die ver boven de kosten van het consulting contract uitstijgen. “Dit contract gaat zichzelf uitbetalen, punt uit, hoe dan ook” aldus Kristy Nichols, een van de betrokken overheidsofficials.