Arup zoekt oplossing voor parkeer ellende van Hoboken

10 januari 2014 Consultancy.nl

De overheid van de Amerikaanse stad Hoboken heeft de wereldwijde consulting organisatie Arup ingehuurd om een parkeer master plan voor hun regio te ontwerpen. Het plan moet na implementatie een einde maken aan de parkeerproblematiek waarmee de stad te kampen heeft.

Hoboken is een dichtbevolkte stad aan de westoever van de rivier de Hudson in de provincie Hudson, New Jersey. De stad, niet te verwarren met het Antwerpse district Hoboken, ligt niet ver van Manhattan.

Arup zoekt oplossing voor parkeer ellende van Hoboken

In de afgelopen jaren is de stad berucht geworden in de V.S. vanwege het heersende parkeerdrama, met name nabij de Mile Square. In een poging het probleem op te lossen – de Mile Square heeft circa 50% meer auto's dan beschikbare straatruimte – schakelde de stad eind 2013 Arup in.De consultingorganisatie zal iets minder dan $70.000 ontvangen om een parkeer master plan voor het gebied te ontwikkelen.

“Dit stadomvattende parkeer master plan zal gedetailleerd kijken naar een van de meest uitdagende kwesties waarmee we te maken hebben en aanbevelingen geven voor concrete stappen die we kunnen nemen om parkeren in Hoboken te verbeteren" zegt burgemeester Dawn Zimmer.

Arup zal in de komende weken diverse kleine meetings met bewoners organiseren om hun ideeën te peilen. Ook worden lokale ambtenaren geïnterviewd.

Nieuws