innergo helpt RWS met verduurzamen lichtopstanden

18 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Rijkswaterstaat heeft innergo gevraagd om te ondersteunen bij het project ‘ZekerDuurzaam’. Innergo gaat er onder meer voor zorgen dat de geplande verduurzaming van zo’n 300 lichtopstanden in het komende jaar volgens plan en binnen de budgettaire kaders van het programma plaatsvindt.

Langs de Rijkswateren in Nederland staan circa 1.350 lichtopstanden. Dit zijn palen of andere constructies met een navigatielicht, bedoeld voor het aangeven van vaarwegen en gevaarlijke punten voor de scheepvaart. In het voorjaar van 2011 lanceerde RWS een groot verduurzamingsprogramma, gericht op het duurzaam maken van circa 1.000 lichtopstanden. De nieuwe generatie lichtopstanden heeft zijn eigen energievoorziening (zonne-energie) en wordt uitgerust met led-verlichting, wat leidt tot minder CO2 uitstoot langs de Rijkswateren. Het verduurzamingsproject – genaamd ZekerDuurzaam – is naar verwachting eind 2014 voltooid.

innergo helpt RWS met verduurzamen lichtopstanden

Rijkswaterstaat heeft innergo, een organisatieadviesbureau uit Utrecht, gevraagd om de operationele projectbeheersing van het project voor zijn rekening te nemen. Dit strekt van rapportages, analyses tot het beheer van informatiesystemen. Daarnaast adviseert en ondersteunt innergo het projectteam bij financieel-, risico-. informatie- en kwaliteitmanagement.

Tweede opdracht

Rijkswaterstaat en innergo zijn geen onbekenden van elkaar. Zo is innergo ook betrokken bij het de wegverbreding van de A4 (Burgerveen – Leiden), gericht om de bottleneck tussen Amsterdam en Delft te verhelpen. Ook hier verzorgt het adviesbureau de operationele projectbeheersing.