Terugblik ANWB Business Course van IG&H Consulting

06 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vorige week organiseerde IG&H Consulting & Interim haar jaarlijkse business course. Tijdens dit intensieve en leerzame evenement zijn 20 studenten actief aan de slag gegaan met een real life case van ANWB, één van de klanten van het Utrechtse managementadviesbureau. Consultancy.nl blikt samen met IG&H terug op het studentenevenement.

Real life case

De studenten kregen een vraagstuk voorgeschoteld, waar ANWB momenteel mee te maken heeft. Zo konden de studenten in de praktijk leren wat het werk van een adviseur inhoudt. Door middel van gerichte trainingen in consulting technieken en hands on coaching door ervaren IG&H consultants, werden de studenten uitgedaagd hun talenten te gebruiken om concrete oplossingen te bieden voor het actuele vraagstuk van ANWB. Ze presenteerden hun bevindingen uiteindelijk aan de jury, bestaand uit onder andere Lidwien Suur (algemeen directeur Unigarant) en Ivonne Doornebos (commercieel directeur ANWB verzekeringen).

IG&H Business Course 2013

Work Hard, Play Hard

In het kader van ‘Work Hard, Play Hard’ was er de eerste avond tijd voor iets anders. Onder het genot van een heerlijk driegangendiner maakten de studenten kennis met partners en medewerkers van IG&H. Vervolgens werd met behulp van acteurs de creativiteit op de proef gesteld tijdens een spectaculair improvisatietheater. De avond werd natuurlijk afgesloten met een goede borrel.

Na twee intensieve dagen, waren zowel IG&H als ANWB verrast door de creatieve ‘out of the box’ ideeën en sterke presentaties van de studenten. Lidwien Suur: “Zulke jonge mensen met sterke analytische vaardigheden geven een verfrissende blik op onze vraagstukken”. Ook de studenten waren zeer te spreken over de Business Course. Zoals eens student aangaf: “IG&H is een authentiek consultancy bureau met een persoonlijke benadering. Ik werd echt uitgedaagd op mijn persoonlijke leerdoelen en heb in twee dagen ontzettend veel geleerd”.

Naar aanleiding van de business course hebben diverse studenten inmiddels aangegeven als Junior Consultant aan de slag te willen gaan bij IG&H Consulting.