PwC Compliance Services beste leerbedrijf voor MBO

06 december 2013 Consultancy.nl

De Compliance Services afdeling van PwC is volgens ECABO* het Beste Leerbedrijf van 2013. Het Big 4 kantoor kreeg de prijs omdat het een uniek en innovatief concept heeft neergezet voor MBO-stages.

De prijs voor Beste Leerbedrijf werd op 21 november uitgereikt in Spant! in Bussum. Overige genomineerden waren onder meer Rabobank Enschede-Haaksbergen, Parktheater Eindhoven, Centraal Justitieel Incasso Bureau, Koninklijke Luchtmacht en Gemeente Haarlem.

“Bij de selectie van leerlingen voert PwC gesprekken met school, moeten studenten een brief met CV opsturen en ook een persoonlijkheidstest doen. PwC legt de focus op specifieke competenties voor MBO´ers en heeft oog voor het verhaal achter de sollicitant. Dat sprak ons erg aan” aldus juryvoorzitter Vincent van Baaijen.

PwC Compliance Services beste leerbedrijf voor MBO stages

Ook is de jury te spreken over het feit dat PwC ondanks de crisis veel kansen biedt aan MBO’ers: “Waar andere grote accountantskantoren afhaken om een MBO'er een stageplaats aan te bieden, ziet PwC weer nieuwe kansen. Het opleidingsniveau binnen accountantskantoren ligt vooral op HBO en academisch niveau, maar PwC weet de MBO'er toch (weer) een plek binnen de organisatie te geven”.

Tot slot neemt PwC volgens ECABO haar maatschappelijke rol ook zeer serieus. “Het bedrijf investeert in een duurzame samenwerking met zowel het Regionaal Opleidingencentrum (ROC) als het kenniscentrum. PwC verzorgt regelmatig gastlessen op het ROC en het docententeam heeft zelf ook kennis kunnen maken met de afdeling waar hun leerlingen stagelopen. Daarnaast  zijn zij ook actief lid van de Verenigde Financiële opleiders NHN, waar zij samen met ECABO,  twee andere ROC’s  èn leerbedrijven meedenken om de aansluiting onderwijs- praktijk verder te verbeteren” aldus het kenniscentrum.

* ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Ongeveer twee miljoen Nederlanders werken in deze beroepen. In totaal telt het kenniscentrum meer dan 40.000 leerbedrijven. 

Nieuws