Atos genoteerd op Dow Jones Sustainability Index World

04 december 2013 Consultancy.nl

Internationale dienstverlener Atos heeft onlangs een notering gekregen op de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI). De index, een initiatief van S&P Dow Jones en RobecoSAM, monitort de milieuprestaties en het MVO-beleid van de top 10% van de 2.500 grootste bedrijven. Met de toetreding behoort Atos dus binnen de ICT-sector tot deze elite groep.

“We zijn er zeer trots op dat Atos in haar sector behoort tot de best presterende bedrijven ter wereld op het gebied van duurzaam ondernemen. Dit illustreert ons voortdurende streven naar duurzaamheid als één van de belangrijkste pijlers van onze strategie. Het is een erkenning van onze ambitie klanten te ondersteunen met hoogwaardige en duurzame oplossingen”, aldus Thierry Breton, CEO van Atos. “Deze notering is een nieuwe mijlpaal voor Atos op het gebied van duurzaamheid”.

Dow Jones Sustainability Index World

Diverse duurzame initiatieven staan ten grondslag aan de groene prestaties van Atos. Zo biedt het ICT adviesbureau bijvoorbeeld klimaatneutrale hostingdiensten aan als onderdeel van het Zero Carbon-programma*. Ook heeft Atos diverse ‘Smart Campus’ concepten geïntroduceerd in grote kantoren wereldwijd en grote stappen gezet in het verduurzamen van de bedrijfsvoering.

* Het Zero Carbon-programma heeft als doel om de CO2-uitstoot van o.a. datacenters en hosting-diensten tegen 2015 met 50% te verminderen ten opzichte van 2008.

Nieuws

Meer nieuws over