Vellekoop & Meesters lanceert eHealth oplossing

20 juni 2013 Consultancy.nl

Vellekoop & Meesters, een middelgroot adviesbureau uit Hoevelaken, heeft samen met Dimence* een vroegsignaleringssysteem ontwikkeld voor mensen die met psychische problemen kampen. Met de eHealth  oplossing – genaamd ‘Care Indicator’ – krijgen naastbetrokkenen en behandelaars inzicht in de mentale toestand van patiënten en een ‘waarschuwing’ wanneer een terugval of escalatie dreigt.
 
Door de sterke kostentoename in de geestelijke gezondheidszorg worden trends als zelfmanagement, eHealth en de inzet van de sociale omgeving steeds belangrijker in het zorgtraject. De eHealth oplossing Care Indicator sluit aan bij deze trends door het introduceren van een vroegsignalering.
 
Vellekoop Meesters - eHealth
 
Bij het inrichten van Care Indicator bepalen de cliënt en behandelaar samen de indicatoren die relevant zijn voor het vroegtijdig signaleren van wijzigingen in de toestand van de cliënt. Hiervoor maken zij een keuze uit (gevalideerde) indicatoren voor psychische aandoeningen zoals depressiviteit, dementie, bipolaire stoornis en PTSS. Daaraan voegen zij persoonlijke indicatoren toe. Dit zorgt voor een grote herkenbaarheid voor de cliënt en naasten. Door de flexibele inrichting is Care Indicator ook geschikt voor cliënten met meerdere aandoeningen, zogeheten co-morbiditeit.
 
Voor cliënten werkt Care Indicator eenvoudig. Gaat het goed met de cliënt, dan kan in één klik (computer, tablet of smartphone) de benodigde informatie worden doorgegeven. Gaat het niet goed, dan ontvangen naastbetrokkenen en behandelaars een ‘waarschuwing’. Op basis hiervan kunnen ze patiënt in een vroeg stadium hulp bieden.
 
Care Indicator is door Vellekoop & Meesters en Dimence ontwikkeld in nauwe samenwerking met zorgprofessionals, cliënten en stakeholders uit de geestelijke gezondheidszorg.
 
* Dimense (Centrum Bipolaire Stoornissen) verzorgt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling voor patiënten met een complexe bipolaire stoornis.

Nieuws

Meer nieuws over