BMC begeleidt re-integratietraject voor bouwvakkers

01 november 2013 Consultancy.nl

Het project ‘Nieuwe Kansen in Gelderland' heeft het Rijk zo'n €1,7 miljoen aan uitkeringen bespaard. Dat zegt Peter Donders, vanuit adviesbureau BMC betrokken als projectleider van het programma.

De bouwsector in Gelderland is de afgelopen jaren met ruim 1.000 ontslagen zwaar getroffen door de economische crisis. Om ontslagen bouwmedewerkers te helpen in hun zoektocht naar nieuw werk hebben onder andere het UWV en FNV Bouw begin 2012 het project ‘Nieuwe Kansen in Gelderland' gelanceerd. Het initiatief heeft de doelstelling om zo veel mogelijk professionals naar nieuw of ander werk te begeleiden en loopt nog tot en met december 2013. Het project wordt medegefinancierd met Europese gelden – de initiatiefnemers ontvangen zo’n €750.000 van het zogeheten Europees Globaliserings Fonds (EGF) fonds.

BMC - Re-integratietraject voor bouwvakkers

Inmiddels heeft het project in de afgelopen twee jaar bijna 350 Gelderse bouwvakkers aan een nieuwe baan geholpen. Volgens Peter Donders, projectleider en adviseur bij BMC, heeft het project hierdoor het Rijk hiermee zo'n €1,7 miljoen aan uitkeringen bespaard. Van de professionals die nog geen werk heeft volgt 40% momenteel een opleidingstraject, waardoor de kans op werk in de toekomst toeneemt.

Nieuws

Meer nieuws over