BMC en AVS organiseren evenement Passend Onderwijs

04 november 2013 Consultancy.nl

Volgende week woensdag, op 6 november 2013, organiseren adviesbureau BMC en beroepsorganisatie AVS* het evenement ‘Passend Onderwijs’.

Vanaf 1 augustus 2014 moeten scholen onder de nieuwe wetgeving ‘passend onderwijs’ een passende onderwijsplek geven aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zoals kinderen met een handicap of gedragsproblemen. Om de zorgplicht in de praktijk te realiseren zijn diverse samenwerkingsverbanden geformeerd in de onderwijsbranche.

Tijdens de bijeenkomst staat het volgende thema centraal: “Wat is de invloed van het samenwerkings-verband op de kwaliteit van het onderwijs?”. Doelgroep van het evenement zijn directeuren / coördinatoren en voorzitters van de samenwerkingsverbanden passend onderwijs PO en VO.

BMC - Passend Onderwijs

Na de plenaire discussie gaan deelnemers met elkaar in gesprek om van en met elkaar te leren. Vragen die aan bod zullen komen zijn onder andere:

- Kan het SWV bestuur bindende uitspraken doen over de kwaliteit van elk individueel bevoegd gezag?
- Moet elk individueel bevoegd gezag een deel van zijn autonomie opgeven?
- Heeft het samenwerkingsverband invloed op het gedrag van de leerkracht?
- Hoe kijkt de inspectie van het onderwijs hier tegenaan?

Praktische informatie:

Datum en tijd:  6 november 2013 van 13.30 tot 17.00 uur
Locatie: AVS kantoor, Herenstraat 35, Utrecht
Kosten: € 50,00

* De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is een vak- en beroepsorganisatie voor schoolleiders en hun scholen. De AVS, ontstaan in 1995, behartigt de belangen van leidinggevenden in het onderwijs: van adjunct-directeur en middenmanager tot (bovenschools) directeur. 

Nieuws

Meer nieuws over