Atos fietst van Parijs naar Eindhoven voor KiKa

06 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

65 (oud-)medewerkers, klanten en relaties van Atos stappen vandaag bij het Atos hoofdkantoor in Parijs op de fiets voor een tweedaagse fietstocht van bijna 500 kilometer naar Eindhoven. Zij zetten zich tijdens de AtosTour - die dit jaar haar tiende editie beleeft - in voor de strijd tegen kanker. Jan Janssen, oud Tour-winnaar, fietst van start tot finish ook mee met de fietstoer.

Wat in 2004 begon als een vriendenuitje op de fiets, is in tien jaar uitgegroeid tot een internationale fietstocht. 65 deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk fietsen de tocht, ook bekend als ‘Lichtstadtour’, omdat beide steden deze bijnaam delen. Het doel is om door middel van sponsoring een bijdrage te leveren aan een kankerstichting.

Atos fietst voor KIKA

Goede doel: KiKa

Elk land steunt zijn eigen doel. In Nederland is dit voor de derde keer op rij stichting KiKa. In de afgelopen negen jaar is bijna €100.000 ingezameld en dit jaar wil de AtosTour hieraan €15.000 toevoegen.

De toerfietsers zullen het parcours (met 4.400 hoogtemeters) binnen twee dagen afleggen. Zij komen op zaterdag 7 september om 17.15 uur aan bij het Evoluon in Eindhoven. De fietsers worden hier ontvangen door burgemeester Van Gijzel van Eindhoven en door Rob Pols, CEO van Atos Benelux en de Nordics.

MVO

De kosten van de organisatie van de fietstocht worden betaald door Atos. Hiermee wil het ICT adviesbureau invulling geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en medewerkers en hun familie stimuleren om mee te doen aan gezamenlijke activiteiten.