IG&H Business Course, ervaringen Bas van Donselaar

19 oktober 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H Business Course, ervaringen van Bas van Donselaar
In januari 2012 heb ik deelgenomen aan de Business Course bij IG&H Consulting & Interim. Binnen twee dagen kreeg ik een helder beeld van de organisatie, het soort opdrachten dat IG&H uitvoert en leerde ik de cultuur kennen. Het waren niet alleen twee erg gezellige, uitdagende en leerzame dagen, daarna wist ik ook meteen waar ik mijn carrière wilde beginnen.

De IG&H Business Course
Tijdens de Business Course werkte ik in een team aan een real life case van één van de klanten van IG&H, (2012: TNT Express). Door de hoge druk om op korte termijn met een goede oplossing op de klantvraag te komen, was de dynamiek enorm. In korte tijd kwamen diverse facetten van het consultancy-vak langs (analyseren van klantvraag, interviews, expertsessies, presentaties, etc.). Hierdoor kon ik in die twee dagen al een goed beeld vormen van ‘consultancy volgens IG&H’. Door het hoge tempo vormde ik met mijn groepje na de eerste dag al een echt team; de ochtend van dag twee hadden wij al voor het ontbijt de laptops opengeklapt om nog een beetje extra werk te kunnen doen.

Naast de real life case en veel inhoud, was er ook voldoende ruimte om verschillende IG&H’ers te leren kennen tijdens de borrels. Momenten om ongedwongen met zowel junior consultants als partners te kunnen praten over hun werkzaamheden, achtergrond en interesses overtuigde mij van de relaxte cultuur en oprechte interesse van IG&H’ers.

IG&H - business course

Mijn eerste jaar
Op dit moment werk ik bijna anderhalf jaar bij IG&H. Elke dag verbaas ik mij weer hoeveel ik in deze tijd geleerd heb. Als junior consultant binnen Financial Services heb ik mij met diverse vraagstukken bij banken, verzekeraars en pensioenaanbieders beziggehouden. Ik heb opdrachten gedaan op het gebied van strategie, marktontwikkeling, operations en compliance; de ene keer een kort traject van enkele weken tot maandenlange samenwerking bij de klant. Daarnaast ben ik nog voortdurend aan het ontdekken waar mijn interesse en mijn kracht ligt.

De beelden die ik tijdens de Business Course vormde, zijn realiteit geworden. Uiteindelijk was mijn keuze voor IG&H grotendeels gebaseerd op de bijzondere en leuke IG&H’ers die ik op de Business Course ontmoette, nu ik bijna anderhalf jaar aan het werk ben, word ik nog steeds positief verrast door onze prettige cultuur en de bijzondere mensen.

Bas van Donselaar - IGH Consulting

IG&H Business Course 2013

Ook dit najaar wordt de IG&H Business course 2013 georganiseerd, op 28 en 29 november. Dit biedt dé gelegenheid om IG&H en één van haar klanten te ontmoeten, maar ook om jezelf tegen te komen.