Atos Noorwegen sleept eerste IT opdracht binnen

23 oktober 2013 Consultancy.nl

Atos Noorwegen heeft zijn eerste opdracht in het land binnengesleept. De komende 3 jaar gaat het ICT adviesbureau verschillende ICT diensten van Elopak, één van de grootste spelers in de industrie voor de verpakking van vloeibaar voedsel, in beheer nemen. 

In 2005 verkocht Atos zijn Zweedse en Noorse organisaties aan branchegenoot WM-data voor 1.33 miljard SEK (zo’n €150 miljoen), 1,300 adviseurs maakten destijds de overstap*. In de afgelopen jaren heeft Atos wederom zijn intrede gedaan in de Scandinavische markt, en telt het ICT- en adviesbedrijf nu zo’n 800 medewerkers in de regio. Een organisatie in Noorwegen werd recent opgericht, in lijn met de strategie om te groeien in Scandinavië. Het contract met Elopak vertegenwoordigt de eerste opdracht die zelfstandig door Atos Noorwegen is binnengehaald.

Elopak - Atos

Atos wordt verantwoordelijk voor het beheer van desktop services, het management van de datacenters en lokale servers van Elopak en voor applicatiebeheer en LAN-management. Het betreft een wereldwijde deal – na afronding zullen ruim 2.000 eindgebruikers die werkzaam zijn in kantoren en fabrieken in alle delen van de wereld gebruik maken van de hernieuwde infrastructuur. Met de outsourcingovereenkomst wil Elopak de IT-kosten reduceren en innovatie stimuleren.

“Toetreden tot een nieuwe markt met hoge groeiambities stelt grotere eisen aan het applicatielandschap. Het vereist een meer gecentraliseerde opzet van IT-sourcing, inclusief flexibele, op eindgebruikers georiënteerde oplossingen ter aanvulling van bestaande operationele aspecten, zoals beschikbaarheid, performance en governance”, zegt Rob Pols, CEO van Atos Benelux & Nordic Countries. “Door de toepassing van de werkwijze en oplossingen van Atos - waaronder cloud en Liquid IT - wordt de infrastructuur van Elopak getransformeerd tot een flexibel platform waarvan de capaciteit volledig kan worden afgestemd op haar strategische behoeften”.

Rob Pols - Fredrik Hallenborg - Atos

“We zijn er trots op dat Elopak Atos heeft geselecteerd als één van haar belangrijkste IT-partners en we zien er naar uit om Elopak te ondersteunen bij de bouw van een op maat gesneden IT-architectuur. Deze overeenkomst betekent een versterking van onze positie in Scandinavië en onze ambities om uit te groeien tot een leidende IT-leverancier in de regio”, aldus Fredrik Hallenborg, CEO van Atos Zweden.

* Begin 2008 werd het Zweedse WM-data overgenomen door LogicaCMG, het huidige CGI.

Nieuws

Meer nieuws over