BCG ontwikkelt world-class projectmanagement aanpak

06 november 2013 Consultancy.nl

De Oil and Natural Gas Corporation (ONCG), die in handen is van de Indiase staat, heeft The Boston Consulting Group (BCG) aangesteld om de manier waarop olie- en gasvelden projecten worden geleid te herstructureren. Het belangrijkste doel van het consultancybureau: het verbeteren van het dramatische track record op het gebied van project delivery, door het ontwikkelen en implementeren van een ‘world-class’ projectmanagement aanpak.

Over de afgelopen vijf jaar heeft ONGC, ondanks de jaarlijkse toename in olie- en gasreserves, de productiedoelstellingen telkens niet behaald. Gemiddeld genomen hadden de 40 grootste projecten een overschrijding van zo’n 22 maanden, wat voor de organisatie zo’n $14 miljard aan extra kosten betekende. Eerder dit jaar werden de processen doorgelicht en werden de slechte resultaten toegeschreven aan falende projectmanagement methoden en –implementaties. Volgens analisten zijn de praktijken die ONCG hanteert niet langer op het niveau van internationale standaarden en is ligt de uitvoering ver onder het niveau van marktleiders of zelfs directe concurrenten.

BCG - ONCG

Gate management

De strategy consulting organisatie heeft de opdracht gekregen van ONGC om een nieuw projectmanagement aanpak, proces en –governance te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel wordt ook een rigoureus stage-gate proces dat ervoor moet zorgen dat iedere fase van de levenscyclus van een project systematisch wordt afgewerkt. “Nu hebben deze fases geen gatekeepers om due dilligence uit te voeren alvorens een project van de ene fase naar de volgende in de cyclus gaat” zegt een woordvoerder van ONCG.

Na de ontwikkelfase zal BCG de aanpak in de praktijk toetsen door middel van twee pilots in Mumbai en Delhi. Als alles volgens plan loopt, dan zal een wereldwijde uitrol volgen en zal een kernteam van ongeveer 30-40 ingenieurs worden getraind door het adviesbureau om als ‘ambassadeurs’ te fungeren om zodoende goede compliance te kunnen garanderen.

* ONGC is een van de grootste in Azië gevestigde olie en gas onderzoeks- en productiebedrijven, en produceert ongeveer 72% van India’s ruwe olie. Met een omzet van ongeveer $27.65 miljard, staat ONGC op plek 357 in de Fortune Global 500 lijst.

Nieuws

Meer nieuws over