Andrew van Esch versterkt HR bureau Nassau Group

02 oktober 2013 Consultancy.nl

Nassau Group*, een boutique advieskantoor uit Den Haag, heeft Andrew van Esch benoemd tot Associate Partner. Hij is afkomstig van Daesch Creative Concepts, een marketing en design bureau dat internationaal opereert. Bij Nassau Group gaat Van Esch zich richten op dienstverlening gericht op de kunst en cultuur sector.

Andrew van Esch heeft een uitgebreide kennis van het werken met en voor instellingen in de Kunst & Cultuur sector. Hij werkte voor projecten bij het Gemeentemuseum Den Haag, Escher in het Paleis, Nieuwe Luxor Rotterdam, Nederlands Dans Theater, Lucent Dans Theater, Holland Dance Festival. Hij was bestuurlijk betrokken bij onder andere de Culturele Raad van de Gemeente Haarlemmermeer, Centrum voor Amateurkunst Den Haag en Holland Dance Festival. Daarnaast organiseerde hij zelf tientallen concert- en dansvoorstellingen en is zeer ervaren in de marketing en de organisatie van evenementen voor culturele (kunst-) instellingen.

Andrew van Esch - Nasau Group

“Met Andrew van Esch kan Nassau Group verder bouwen en invulling geven aan de vraag naar een nieuwe generatie bestuurders/managers binnen de sector Kunst & Cultuur. Zijn scherpe oog voor de veranderende visie in Nederland op dit gebied is voor Nassau Group van grootte meerwaarde” zegt Remy Rodenhuis, Managing Partner van Nassau Group.

Reactie van Andrew van Esch

“In Nederland is de visie op het eindeloos subsidiëren van de culturele sector zeer aan het veranderen. Er zijn instellingen die hier goed mee omgaan en zorgen voor alternatieve geldstromen door een betere marketing, handiger sponsorbeleid en ook een andere organisatievorm. Maar er zijn nog veel meer instellingen in de sector die vanuit een underdog positie defensief van zich afslaan, omdat men steeds terugvalt op de oude inzichten dat de overheid de culturele sector ten allen tijde financieel moet onderhouden” aldus Van Esch over de veranderende omgeving binnen de markt.

“Ik wil vanuit Nassau Group op zoek gaan naar een nieuwe generatie van leidinggevenden in culturele en kunstinstellingen. Met hart voor de kunst en blik op de markt. Die een balans kunnen maken tussen artistieke prestatie en goede omzetten, die weten welke ondersteunde rol ze spelen, maar ook kunnen opkomen voor economische argumenten”.

* Nassau Group levert diensten op het gebied van executive search, assessment, carrière counseling, coaching en HR consulting. Het niche adviesbureau heeft 8 professionals in dienst en is gevestigd aan de Nassauplein in Den Haag.

Nieuws

Meer nieuws over