PwC lanceert consulting joint venture in Zuidoost Azie

30 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC is een nieuwe consulting joint venture opgericht in Zuid-Oost-Azië. De nieuwe entiteit is een initiatief van de consultingpraktijken van PwC Verenigde Staten, PwC Nieuw-Zeeland en de lokale organisaties van diverse Zuid-Oost-Aziatische PwC landen. Met de joint venture wil het Big4 kantoor haar advisory diensten verder professionaliseren in de regio en uiteindelijk haar marktaandeel binnen deze lucratieve en snelgroeiende regio uitbouwen.
 
“Zuid-Oost-Azië is een van de snelst groeiende regio’s ter wereld, en er is een significante vraag naar specialistische consulting expertise en support” zegt Derek Kidley, die de nieuwe consulting praktijk in Zuid-Oost-Azië zal leiden. Het hoofdkwartier van de praktijk zal in Singapore worden gevestigd.

PwC - Zuidoost Azie
 
De volwassen PwC consultingorganisaties, zoals de VS en Australië, willen substantieel investeren in de joint venture. Ze brengen expertise en financiële middelen mee, en zullen ervaren consultants leveren voor de belangrijkste interne-/project rollen. De gedachte achter deze investering is dat – naarmate de volwassenheid van consulting business toeneemt – het op termijn lucratieve returns zal opleveren. Ook voor opdrachtgevers levert de bundeling voordelen: “Met de joint venture kunnen we ervoor zorgdragen dat onze klanten altijd toegang hebben tot de beste mensen en meest relevante ondersteuning” zegt Kidley.
 
De joint venture zorgt er ook voor dat volwassen PwC organisaties hun dienstverlening aan multinationals kunnen versterken met kantoren in de regio. Bovendien levert dit interessante carrièreperspectieven op voor talent, zoals internationale projecten of transfers tussen kantoren.