TCS roept marathonlopers op gouden veters te dragen

27 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Op zondag 20 oktober vindt voor de 38ste keer de TCS Amsterdam Marathon plaats. Drie bedrijven – Tata Consultancy Services, Mizuno en Le Champion – hebben een bijzondere oproep gedaan: ze roepen deelnemers op om met gouden veters aan de start te verschijnen. Door het kopen van de speciale gouden veters steunen de marathonlopers het goede doel.

VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) is dit jaar voor de tweede keer als goed doel verbonden aan de TCS Amsterdam Marathon. Vorig jaar werd €115.000 opgehaald door lopers en sponsoren*. Om nog meer geld voor onderzoek naar kanker op te halen hebben TCS, Mizuno en Le Champion besloten om een speciale actie te lanceren: de zogenaamde ‘Gouden Veter Actie’. Deelnemers kunnen voor €5 speciale gouden veters aanschaffen* waarvan de volledige opbrengst ten goede komt van VUmc CCA.

Tata Consultancy Services - Amsterdam Marathon

“Vorig jaar hebben we gezamenlijk een significant bedrag opgehaald voor onderzoek naar kanker. Met het ‘Gouden Veters-initiatief’ dit jaar kunnen deelnemers en toeschouwers nog meer bijdragen aan onderzoek naar kanker en aan een gezonde levensstijl. Laten we er naar streven om op beide punten records te blijven breken” zegt Amit Kapur, topman van het ICT adviesbureau in de Benelux regio.

* Met het bedrag dat in 2012 werd opgehaald dankzij de TCS Amsterdam Marathon, kon een jaar lang onderzoek worden gedaan door één onderzoeker. VUmc CCA streeft er naar om met de opbrengsten van 2013 twee onderzoekers aan het werk te zetten.

** De Gouden Veters zijn te koop op de Marathon Expo, die plaatsvindt op 18, 19 en 20 oktober in Sporthallen Zuid, vlakbij het Olympisch Stadion. Ze zijn ook vanaf 11 oktober in het VU medisch centrum en bij diverse Runnersworld winkels verkrijgbaar.